Even kennismaken

Wie is Loes Loyens?

Loes Loyens is het literaire alter ego van Luce Rutten.
Luce legt zich toe op journalistieke pennenvruchten (reportages, interviews, recensies) en columns. De columns die zij schrijft voor de Buurtkrant (bijlage bij Het Belang van Limburg) kun je terugvinden op de blogpagina van deze site.

Loes neemt poëzie en fictie voor haar rekening.

Het opmerkelijkste wapenfeit van Loes Loyens: zij speelde dorpsdichter van Tessenderlo in 2014 en 2015.

Loes  is gefascineerd door de creatieve kracht die gegenereerd wordt door de interactie tussen taal, muziek, dans en beeldende kunsten. Samenwerken met muzikant, schilder, graficus, beeldhouwer, danser, fotograaf… dat is haar dada.

Volgens Loes Loyens hoort poëzie niet thuis in een ivoren toren. Haar gedichten zijn net als haar cursiefjes stevig geworteld in het leven van alledag en iedereen.

Recentelijk begaf Loes zich op het pad van een bijkomend genre: het kortverhaal. In april 2018 werd zij bekroond met de eerste prijs in de verhalenwedstrijd van Plus Magazine. Auteur Jo Claes leverde de aanzet van een verhaal, de deelnemers breiden daar elk hun eigen vervolg aan. Het juryrapport zegt over de winnende versie onder meer: “Stilistisch zeer goed geschreven. Mooi gebruik van adjectieven en bijwoorden. De hoofdpersoon neemt allerlei initiatieven om achter de waarheid te komen. Het verhaal heeft sfeer.

Luce Rutten is lid van Kunstkring Tessenderlo.
Zij treedt ook al sinds 2005 op als begeleidster van leesclub De Boekerij, verbonden aan Cultuurhuis Tessenderlo.