In the picture

Dichtbundel ‘tussen pergamijn’
Feestelijk gelanceerd 25/10/2019
tweede druk beschikbaar

Bundelvoorstelling 25 oktober 2019 Cultuurhuis Tessenderlo

Op vrijdag 25 oktober 2019 werd de dichtbundel feestelijk gelanceerd op een avondvullende voorstelling in cultuurhuis het LOO. Ruim 260 toeschouwers genoten van voordracht, muziek, dans en gastoptredens. Tijdens de receptie mochten dichteres, illustrator en coverontwerpster twee uur aan een stuk signeren.
Meteen bij de lancering was de eerste oplage van 400 exemplaren uitverkocht. De tweede druk is intussen beschikbaar. De volledige opbrengst van de publicatie gaat naar het Leuvens Kankerinstituut. Dankzij de steun van veel warme mensen zullen we minstens 6000 euro kunnen overmaken aan het goede doel! We doen daar graag nog een beetje bij.
Steun jij ons project door ook een exemplaar te bestellen? Alle info te verkrijgen door te mailen naar tussenpergamijn@gmail.com

Gemeentelijke cultuurprijs 2018 uitgereikt aan Luce Rutten

Kiwanis Cultuurprijs Tessenderlo 2018

Cultuuravond Tessenderlo dinsdag 19 februari 2019

Op een feestelijke cultuuravond werden onder ruime belangstelling vijf cultuurpluimen, de Minus van Looiprijs en de cultuurprijs voor het jaar 2018 uitgereikt.
Een fotoreportage van de feestelijke Cultuuravond door Luc Coekaerts vindt u hier.

De Looise Cultuurprijs 2018 werd overhandigd aan Luce Rutten voor haar jarenlange veelzijdige inzet op cultureel vlak.

De Minus van Looiprijs (Looise prijs voor literatuur) ging naar jeugdauteur Noëlla Elpers, die afkomstig is uit Hulst . Noëlla won al diverse prijzen met haar adolescentenroman ‘Dolores’. Vorig jaar startte zij met een leuke nieuwe reeks kinderboeken over James Hond. Binnenkort verschijnt het tweede deel in de reeks. Noëlla is getrouwd met voormalig stadsdichter van Antwerpen Peter Holvoet-Hanssen.

Cultuurpluimen werden uitgereikt aan:
– Chiro JIB Looi voor hun succesvolle Foodtruckfestival
– Academie voor Beeldende Kunsten afdeling Tessenderlo, voor de artistieke opfleuring van de bejaardenhuissite en het margrieten-project in het teken van Wapenstilstand.
– Musicband Odyssey voor het evenement ‘Klassiek uit mijnen tijd’
– Sam Gielen voor zijn kortfilm ‘Our last days’

De Cultuurpluim voor vrijwilligerswerk ging naar Danny Vandeweyer, die al vijf jaar de kar trekt van Levensloop Tessenderlo.

De feestelijke Cultuuravond werd opgeluisterd door Musicband Odyssey en sopraan Eva Vanduren, dansgroep Crazy Moves en Stefan Rutten. Stefan bewerkte een gedicht van Luce tot een lied dat hij als zanger-gitarist met flair vertolkte.

Literaire matinee: Luce Rutten interviewt Margot Vanderstraeten

Bubbels met Margot Vanderstraeten

Cultuurhuis Tessenderlo, zondag 24 februari 2019

Op zondag 24 februari werd schrijfster-journaliste Margot Vanderstraeten in Cultuurhuis het LOO geïnterviewd door Luce Rutten, de begeleidster van leesgroep De Boekerij. De matinee kon rekenen op een full house. Na afloop was het gezellig napraten bij een glaasje en een hapje.

Margot Vanderstraeten veroverde het hart van vele lezers met ‘Mazzel tov’, het literaire verslag van haar ervaringen als huiswerkhulp in een joods gezin. Het boek vindt nu ook in sneltreintempo zijn weg naar het buitenland. Margot heeft Limburgse roots maar staat in het leven als een wereldburger met warme belangstelling voor andere culturen.